Projekty - rodinné domy

RD Velké Poříčí

Projekt: 2010
Realizace: 2011/12
Konstrukční systém: zděná stavba, monolitický strop nad 1.np, dřevěný strop nad 2.np.
Zastavěná plocha: 147 m2
Počet místností: 4+kk
Automobil: kryté stání pro 2 vozidla
Další: samostatný sklad

Dům je navržen pro plně komfortní bydlení 4 členné rodiny. V přízemní části je umístěn společný obytný prostor s kuchyní, ložnice rodičů se zázemím a technická místnost, v patře  pak dětské pokoje.

Uspořádání vnitřního prostoru domu definovalo jeho hmotovým řešením. Přízemní hmota výrazným sešikmením přechází ve dvouposchoďový objem, který je odlehčen „uskočením“ přízemí.  Venkovní vzhled domu  tím získal zajímavou dynamiku, která je dále podtržena objemovým přiznáním šikmé konstrukce – schodiště  do uliční fasády. Konzola přetaženého vrchního objemu zastiňuje prosklené plochy přízemí a  je nesena jen několika subtilními sloupy, které jsou vyplněny dřevěnou treláží a tvoří tak soukromí pro terasu.

Vnitřní prostor domu má ambici přinášet obyvatelům zajímavý zážitek. Přízemí domu je vizuálně propojeno s 2.nadzemním podlažím otevřenou galerií, z které klesá přímé schodiště. Toto řešení umožnilo hlavní obytný prostor domu pojmout velkoryseji – obývací pokoj se otevírá výškově přes 2 patra.

Dům je svou formou výrazný, zvolené materiály a jejich barevnost jsou proto voleny střídmé.

Copyright © 2012 BITTNER architects | Created by Webové studio Xlibris.cz | Valid XHTML 1.0!   .