Projekty - rodinné domy

RD Dobruška

Rodinný dům vznikl rekonstrukcí stodoly, která navazuje na stávající RD v Dobrušce. Celý objekt se skládá ze dvou částí, jejichž hmoty jsou na sebe kolmé. Štít dnešní obytné části domu tvoří uliční čáru. Hospodářská část domu je umístěna dále od komunikace, odděluje užitný dvůr od soukromé zahrady domu.

Největším zásahem do vzhledu budovy bude jeho rozšíření v prvním nadzemním podlaží, kde vznikne nový obytný prostor s kuchyní pro mladou rodinu.

První nadzemní podlaží je dispozičně rozděleno na dvě části – technickou – vstup, wc, technická místnost a obytnou, tvořenou obývacím pokojem s kuchyní, u níž je žádoucí maximální otevření do zahrady a propojení s venkovní terasou.

Druhé nadzemní podlaží je klidovou částí domu, kde jsou umístěny dva dětské pokoje a prostorná ložnice se šatnou, společná koupelna dětí a rodičů. Obě podlaží jsou propojeny komunikačně přímým jednoramenným schodištěm.

Copyright © 2012 BITTNER architects.